Free Hosting

ATLAS VPN Η καλύτερη τιμή της αγοράς σε VPN

5 κορυφαίες αγορές για την πώληση τομέα και ιστότοπων

 

Το όνομα τομέα είναι η κύρια διεύθυνση κάθε επιχείρησης που είναι προσβάσιμη μέσω του Διαδικτύου. Ένα μοναδικό όνομα τομέα μπορεί εύκολα να ξεχωρίσει μια επιχείρηση από άλλες στο διαδικτυακό της ταξίδι. Αλλά η εύρεση ενός σύντομου, μοναδικού και αξέχαστου ονόματος τομέα καθίσταται δύσκολη μέρα με τη μέρα

36 εκατομμύρια και δισεκατομμύρια τομείς πωλούνται και πωλούνται καθημερινά.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όποιο όνομα τομέα μπορείτε εύκολα να σκεφτείτε να έχει ήδη καταχωριστεί από κάποιον. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί μεσίτες που είναι ήδη στη δουλειά να βρουν και να καταχωρήσουν μοναδικά domain name με μοναδικό σκοπό την μεταπώληση τους.

Ονόματα τομέα και έννοια Διαδικτύου

Έτσι, εάν θέλετε ένα μοναδικό, σύντομο και αξέχαστο όνομα τομέα ή το έχετε ήδη και θέλετε να το πουλήσετε, οι αγορές τομέα είναι τα καλύτερα μέρη για αυτό.

Τι είναι το Domain Marketplace;

Η αγορά τομέων είναι μια πλατφόρμα όπου οι μεταπωλητές τομέα μπορούν να εγγραφούν μόνοι τους και να καταχωρήσουν τους τομείς τους σε πλειστηριασμό και οι αγοραστές μπορούν να βρουν και να αγοράσουν ένα πλήθος διαφορετικών ονομάτων τομέα για τις επιχειρήσεις τους ή για μεταπώληση αργότερα σε υψηλότερη τιμή.

Κορυφαίες 5 καλύτερες αγορές τομέων για αγορά και πώληση τομέων

Έχουμε κάνει κάποια έρευνα για να βρούμε τις 5 καλύτερες αγορές τομέα για εσάς. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα αυτών και την αμοιβή/προμήθειά τους.

1. Sedo Marketplace

Η αγορά Sedo είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη λειτουργία στάθμευσης τομέα. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μαζικά δημοφιλής πλατφόρμα για να πουλήσετε το όνομα τομέα σας. Μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί περισσότερα από 700k domains από την Sedo. Λόγω μιας μαζικής καταχώρισης ονομάτων τομέα, ονομάζεται μηχανή αναζήτησης προσφορών και προσφορών τομέα. Επί του παρόντος, πάνω από 2 εκατομμύρια πελάτες έχουν καταχωρήσει τους τομείς τους προς πώληση στο Sedo.

Σε αντίθεση με τη δημοπρασία Godaddy, για να πουλήσετε τον τομέα σας στο Sedo, δεν χρειάζεται να πληρώσετε καμία συνδρομή. Η Sedo λαμβάνει προμήθεια από κάθε πώληση ανάλογα με τον τύπο καταχώρισης που χρησιμοποιείται για την πώληση του τομέα.

Για το "parked & buy now sale domain", η Sedo θα λάβει προμήθεια 10%, για "αγοράστε τώρα και κάντε προσφορά πώλησης domain" και "πώληση δημοπρασίας domain" θα είναι 15% και θα χρεωθεί 20% προμήθεια εάν ο τομέας πωληθεί στην πώληση τομέα SedoMLS Partners.

Ιστοσελίδα: www.sedo.com

2. Flippa Marketplace

Εάν ασχολείστε με τους τομείς, πιθανότατα, έχετε ακούσει για τον Flippa πολλές φορές ήδη. Είναι μια πολύ δημοφιλής αγορά τομέα σε όλο τον κόσμο. Τώρα, το Flippa δεν είναι μόνο μια αγορά τομέα, θα βρείτε ολόκληρες διαδικτυακές επιχειρήσεις για πώληση σε αυτήν την πλατφόρμα.

Για αγοραστές/πωλητές τομέα, το Flippa προσφέρει μια καλή προμήθεια. Θα χρεώσει περίπου το 5% -15% της συνολικής συναλλαγής από τον πωλητή. Ο αγοραστής δεν χρειάζεται να πληρώσει επιπλέον χρέωση. Αλλά για να καταχωρίσετε τον τομέα σας στο Flippa, πρέπει να λάβετε μια μικρή συνδρομή 15 $ ανά μήνα.

Ποσοστό Επιτροπής Flippa

$ 1 εκατομμύριο - $ 5+ εκατομμύρια αξίζει τις συναλλαγές - 5% Τέλος επιτυχίας.
$ 500k - $ 1 εκατομμύριο συναλλαγές - 7,5% Τέλος επιτυχίας.
$ 1.000 - συναλλαγές 499.000 $ - Τέλος επιτυχίας 10%.
Άλλα - προμήθεια 15%.

Ιστοσελίδα: www.flippa.com

3. Δημοπρασία Godaddy

Το Godaddy είναι ένας από τους πιο γνωστούς καταχωρητές τομέων που υπάρχουν. Διαχειρίζεται 77 εκατομμύρια+ ονόματα τομέα και έχει πελατειακή βάση 18 εκατομμυρίων+ και συνεχίζει να αυξάνεται πολύ γρήγορα.

Αν και ο Godaddy λειτουργεί κυρίως ως καταχωρητής τομέων. Διατηρούν επίσης μια πολύ δημοφιλή αγορά τομέα γνωστή ως δημοπρασία Godaddy.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι καλά για τη δημοπρασία Godaddy. Για να υποβάλετε προσφορά για τομείς ως αγοραστής, πρέπει να πληρώνετε συνδρομή 4,99 $ ετησίως. Σε περίπτωση εγγραφής ενός τομέα που έχει λήξει, πρέπει να πληρώσετε το τέλος ανανέωσης 1 έτους ως αγοραστής.

Για τους πωλητές, το τέλος συνδρομής πρέπει να πληρωθεί και εδώ. Και η δομή της προμήθειας είναι - 20% (τουλάχιστον 15 $) κάτω από συναλλαγές $ 5.000, $ 1.000 + 15% του ποσού άνω των $ 5.000 για συναλλαγές $ 5.001 έως $ 25.000.

Η λίστα των ονομάτων τομέα σας προς πώληση στη δημοπρασία Godaddy είναι δωρεάν μόλις γίνετε μέλος πληρώνοντας την συνδρομή.

Ιστοσελίδα: www.auctions.godaddy.com

4. NameCheap Domain Auction Marketplace

Το Namecheap είναι μια άλλη δημοφιλής μάρκα γνωστή κυρίως ως καταχωρητής τομέων. Αλλά αν προσπαθείτε να πουλήσετε τον τομέα σας ή θέλετε να αγοράσετε έναν καλό για την επιχείρησή σας, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην αγορά δημοπρασίας Namecheap Domain.

Η πλατφόρμα δημοπρασίας Namecheap Domain σάς επιτρέπει να επιλέξετε κατηγορίες όπως Ακρωνύμια, Διαφήμιση, Αυτοκίνητο, Επιχειρήσεις κ.λπ., αν θέλετε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα από εδώ.

Για τους πωλητές, εάν έχετε καταχωρίσει το όνομα τομέα που θέλετε να πουλήσετε χρησιμοποιώντας το Namecheap, δεν θα σας κοστίσει δεκάρα να το καταχωρίσετε προς πώληση στην αγορά. Και το ποσοστό προμήθειας ορίζεται στο 10% επί της τιμής του τομέα για τον οποίο επιλέγετε να το πουλήσετε.

Ιστοσελίδα: www.namecheap.com/domains/marketplace/buy-domains/

5. NamePros Domain Marketplace

Οι περισσότερες από τις δημοφιλείς αγορές τομέα λαμβάνουν προμήθεια για κάθε πώληση ενός τομέα. Αλλά, αυτό δεν συμβαίνει με το NamePros. Είναι μια μεγάλη κοινότητα αγοραστών και πωλητών τομέα. Έχει λάβει πολλά βραβεία από διαφορετικά ιστολόγια και οργανισμούς επειδή είναι ένα από τα καλύτερα φόρουμ που διατίθενται εκεί για domainers.

Στο NamePros, μπορείτε να λάβετε τη συνδρομή εντελώς δωρεάν. Με αυτήν τη δωρεάν συνδρομή, μπορείτε να καταχωρίσετε έως 2 από τους τομείς σας προς πώληση.

Εάν θέλετε να καταχωρίσετε περισσότερους από δύο τομείς προς πώληση σε αυτήν την πλατφόρμα, πρέπει να λάβετε premium συνδρομές όπως το NamePros Supporter (Κόστος 5 $ το μήνα), Business Account (10 $ μηνιαίως ή 99 $ ετησίως). Στη συνέχεια, μπορείτε να απαριθμήσετε όλα τα ονόματα τομέα που θέλετε να πουλήσετε. Το NamePros δεν θα ζητήσει ποτέ προμήθεια εάν έχετε εγγραφεί σε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές συνδρομής επί πληρωμή.

Ιστοσελίδα: www.namepros.com/marketplace/buy-domains/

Άλλες δημοφιλείς αγορές τομέων

Παραθέσαμε τις κορυφαίες 5 πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες αγορές ονομάτων τομέα παραπάνω. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να μάθετε τα ονόματα άλλων αγορών που δραστηριοποιούνται στην ίδια επιχείρηση, μπορείτε να δείτε την παρακάτω λίστα:

  • Efty.com
  • eBay.com
  • BrandBucket.com
  • Πάνω από το.com
  • SnapNames.com
  • Bido.com
  • Domainstate.com
  • WebHostingTalk.com
  • DigitalPoint.com
  • DNForum.com
  • FreeMarket.com

συμπέρασμα

Όποια επιλογή και αν επιλέξετε από τη λίστα με τις καλύτερες αγορές τομέα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε το όνομα τομέα που προσθέτει αξία στην επιχείρησή σας. Εάν πουλάτε τομείς, λάβετε υπόψη το ποσοστό της προμήθειας που θα χρεωθεί από την αγορά. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε την πλατφόρμα που χρεώνει το μικρότερο ποσό προμήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

16 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις IFTTT για το 2022 (Δωρεάν και επί πληρωμή Εργαλεία ενσωμάτωσης)

  Το IFTTT δεν ταιριάζει πλέον στις ροές εργασίας σας;  Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νιώθουν το ίδιο.  Ας συζητήσουμε τι άλλο είναι διαθέσιμ...