Free Hosting

ATLAS VPN Η καλύτερη τιμή της αγοράς σε VPN

Προσθέστε προσαρμοσμένο τομέα στο Blogger με Freenom χρησιμοποιώντας το Cloudflare

 

Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το blogger ως πλατφόρμα δημοσίευσης ιστολογίου, ο τομέας του μερικές φορές μας εκνευρίζει καθώς τελειώνει με .blogspot.com. Εάν θέλετε να καταργήσετε το .blogspot.com από το ιστολόγιό σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα προσαρμοσμένου τομέα του Blogger με την οποία μπορείτε να προσθέσετε τον δικό σας τομέα στο ιστολόγιό σας


 

Πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένο τομέα στο Blogger

Για να προσθέσετε προσαρμοσμένο τομέα στο ιστολόγιό σας, ανοίξτε την επιλογή ρύθμισης και μεταβείτε στον προσαρμοσμένο τομέα.


Κάνοντας κλικ στο «Προσαρμοσμένος τομέας», θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον τομέα σας.

Πώς να προσθέσετε τομέα Freenom στο Blogger

Όπως γνωρίζουμε, το Freenom.com είναι καταχωρητής τομέων Freemium που προσφέρει εγγραφή τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή τομέα. Προσφέρει .ml .ga .gl & .gq τομέα για δωρεάν εγγραφή για 1 έτος.

Για να εγγραφείτε δωρεάν domain στο freenom, επισκεφτείτε το freenom.com, αναζητήστε και καταχωρίστε τον τομέα σας.

Για παράδειγμα, έχω καταχωρήσει το τομέα learnwithnd.ml με το freenom. Τώρα πηγαίνετε στο blogger και εισαγάγετε την επιλογή τομέα στον προσαρμοσμένο τομέα.


Μπορείτε να δείτε ότι ο blogger δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει ότι αυτός ο τομέας ανήκει σε εσάς. Πρέπει να προσθέσετε μερικές εγγραφές "Ονόματα CNC" και "A" στη ρύθμιση DNS. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό και στις ρυθμίσεις τομέα του freenom, αλλά εδώ θα χρησιμοποιήσω το Cloudflare καθώς παρείχε πολλές εξαιρετικές δυνατότητες που θα είναι χρήσιμες για το ιστολόγιό μας [Αυτό θα το δούμε σε επερχόμενες αναρτήσεις]

Τώρα πηγαίνετε στο Cloudflare.com και κάντε κλικ στο εγγραφή ή μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας τη διεύθυνση https://dash.cloudflare.com/sign-up για εγγραφή στο λογαριασμό του cloudflare

Εγγραφείτε και επαληθεύστε το email σας. Στη συνέχεια, θα σας ζητήσει να προσθέσετε τον τομέα σας. 

Εισαγάγετε τον τομέα και τη διαδικασία κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη ιστότοπου. Στη συνέχεια, θα σας ζητήσει να επιλέξετε σχέδιο.


 


Επιλέξτε Δωρεάν σχέδιο και κάντε κλικ στη συνέχεια. Τώρα θα σας ζητήσει να προσθέσετε εγγραφή DNS. Παραλείψτε αυτό το βήμα προς το παρόν καθώς θα διαμορφώσουμε αυτό το βήμα αργότερα.

Το Cloudflare θα σας ζητήσει να αλλάξετε τον διακομιστή ονομάτων του τομέα σας σε διακομιστή ονομάτων τους.

Για να ορίσετε διακομιστή ονομάτων, κάντε κλικ στην επιλογή "Διαχείριση τομέα" από τη σελίδα freenom. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επιλογή διακομιστή ονομάτων & Επιλέξτε Προσαρμοσμένο διακομιστή ονομάτων.




Τώρα εισάγετε διακομιστή ονομάτων που παρέχεται από το cloudflare και κάντε κλικ στο "Αλλαγή διακομιστή ονομάτων".


Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Τέλος, Έλεγχος διακομιστή ονομάτων" στο Cloudflare


Θα χρειαστούν μερικές φορές (μπορεί να είναι 1 ή 2 λεπτά). Μετά από αυτό, ο ιστότοπός σας θα είναι έτοιμος με cloudflare. Όπως φαίνεται παρακάτω, ο τομέας μας προστέθηκε επιτυχώς στο cloudflare.

Αυτά είναι τα βήματα για την προσθήκη και επαλήθευση τομέα στο cloudflare. Τώρα πρέπει να επαληθεύσουμε τις ρυθμίσεις DNS του blogger στο cloudflare, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσθέσουμε επιτυχώς τον προσωπικό τομέα.

Πηγαίνετε τώρα στην καρτέλα DNS στο cloudflare και προσθέστε 2 εγγραφές CNAME που μας ζήτησε ο blogger. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει την κατάσταση διακομιστή μεσολάβησης μόνο σε DNS.

Τώρα πρέπει να προσθέσουμε τέσσερις εγγραφές «Α»:

216.239.32.21
216.239.34.21
216.239.36.21
216.239.38.21


Έτσι, η τελική μας ρύθμιση dns θα μοιάζει με:

Τώρα πηγαίνετε στο blogger, εισαγάγετε τον προσαρμοσμένο τομέα και προσθέστε τον. Θα προστεθεί χωρίς καμία δυσκολία. Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορείτε να ρωτήσετε το πρόβλημά σας στην ενότητα σχολίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

16 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις IFTTT για το 2022 (Δωρεάν και επί πληρωμή Εργαλεία ενσωμάτωσης)

  Το IFTTT δεν ταιριάζει πλέον στις ροές εργασίας σας;  Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νιώθουν το ίδιο.  Ας συζητήσουμε τι άλλο είναι διαθέσιμ...